Специализиран Eндокринологичен Център

Клиника Коеви


Остеопороза – програма за лечение

Програмата за лечение на остеопорозата има следните елементи:
изследване за остеопороза всред лицата с повишен риск:жени в климактерична и постклимактерична  възраст, жени с ранна менопауза, жени след операция с отстраняване на яйчниците, лица с непълноценно хранене поради различни причини, лица с фрактури при незначителни травми.
диагноза на остеопорозата посредством модерен ултразвуков остеометър, без радиационно облъчване и мониторинг на костните промени в хода на лечението чрез остеометрия и клинична оценка.
съвременно лечение на остеопорозата , съобразено с причините за възникването и, и характера на измененията в костите и в биохимичните показатели
лабораторно-клинична оценка на калциево-фосфорния обмен, определяне баланса на хормоните, регулиращи костния метаболизъм-паратхормон, кортизол и др.
обучение на болните за профилактика и лечение на остеопорозата - хранителен режим изготвен от диетолог, хранителни добавки, рискови фактори, превенция на фрактурите.
възможност за масов скрининг за остеопороза на големи организирани групи жени / женски колективи в учреждения и предприятия, обществени организации и други

Медицински център “Клиника Професор Коеви” извършва остеометрични изследвания с най-съвременен ултразвуков остеометър ( без радиационно облъчване!) и разчитане на резултатите от професор д-р Лидия и Драгомир Коеви.

Цена на остеометрично измерване:

За лица на възраст над 60 години – 8 лв.

За лица на възраст под 60 години – 10 лв.

Телефон за записвания:  052/ 634 450

Share

Етикети: , , ,